Om oss

Du er herHjem / Om oss
Robust båt:

Robust:
Robust båtene ble første gang produsert i 1980. Modellene ble da laget av Brattland Auto. Produksjonen fortsatte helt frem til 2004 da Robust båt v/Ulf Pedersen overtok. Totalt er det laget ca. 400 Robust båter. De fleste av disse båtene er fortsatt i bruk.

Ulf-PedersenProduksjonen i dag:
Båtene produseres fortsatt på Brattland i Lurøy og bygges etter kundenes ønsker. Ulf Pedersen (født 1971) bygger det meste av båtene selv, men leier inn hjelp ved behov. Ulf har bred erfaring med metallarbeid/sveisning og har bygget aluminumsbåter siden 1999. Totalt bygges det 5-10 båter i året.

Filosofi:
Filosofien er å bygge lettstelte bruksbåter som tåler røffe forhold. Båtene er produsert i Nord-Norge og bygget for nord-norske forhold. Båten er designet for å kunne dras opp i fjæra.

«Jeg har valgt å ikke lakkere mine båter. Jeg mener at dersom man først begynner å male og lakkere så er mye av vitsen med en lettstelt aluminiumsbåt borte. Det blir lett striper i lakken og så må man begynne å flikke på dette. Ellers er alu-båtene nokså vedlikeholdsfrie. Båtene er også utstyrt med sink anoder for å unngå at båtene ødelegges av galvanisk tæring.”

Båttyper:
Firmaet bygger 4 ulike båtmodeller fra 14 til 20 fot. Alle båtene har CE godkjenning og innredes etter ønske. Det finnes utallige muligheter for innredning av båtene. Valg av innredning kan diskuteres underveis i byggeprosessen.

Service, reparasjoner og sveising:
I tillegg til båtbygging utfører firmaet alt av vedlikehold av båter og motorer. Firmaet utfører også annet arbeid innen sveising av stål og aluminium. Spesialiteten er landganger i aluminium.